Ilustrační foto

LA LORRAINE, A.S. NA OSLAVÁCH SV. VAVŘINCE


La Lorraine, a.s. představila na Kladně koncept teplých senvičů "Panini" ...

V sobotu 15. srpna 2009 se konal již   12. ročník Oslav svatého Vavřince, patrona všech kuchařů a cukrářů. Oslavy připravila pražská pobočka Asociace kuchařů a cukrářů ČR a Středočeský kraj pod záštitou statutárního města Kladna. Tuto gastronomickou a kulturní událost uvítalo město Kladno již pošesté a společnost La Lorraine, a.s. nemohla na takto významné akci chybět.

Specialisté La Lorraine, a.s., ve spolupráci s členy Regionálního týmu Praha a pražskými šéfkuchaři, připravovali přímo na místě čerstvé panini. Přesvědčili jsme se, že tyto zapečené sendviče si velmi rychle získávají mezi Čechy vysokou popularitu. Návštěvníci si mohli zvolit ze tří variant - caprese s rajčaty a mozzarellou, quattro formaggi se čtyřmi sýry a bylinkovou focacciu se sekanou pečení a rucolou. Tato akce nám zároveň poskytla i jedinečnou příležitost, jak široké veřejnosti představit v Česku stále ještě méně obvyklé druhy pečiva, jako je focaccia nebo panini bageta se sezamem.

Skvělou chuť našeho zapečeného sendviče pochválila i Její Excelence, paní Diana Espino Pugliese de Papantonakis, velvyslankyně Uruguayské východní republiky, která ochutnala naše panino quattro formaggi. Společně s panino caprese bylo toto panino mezi návštěvníky nejoblíbenější.

Pozitivní reakce a velký zájem o panini nás velmi mile překvapil. Můžeme konstatovat, že předvedené panini sendviče zastínili i tradičně oblíbenou krkovici na grilu, asijské nudle nebo pečeného pašíka. Zdatně nám sekundovaly jen palačinky, které byly, stejně jako panini, připravované čerstvé přímo na místě.

Ohlasy odborné i laické veřejnosti na prezentaci panini společnosti La Lorraine, a.s. jednoznačně potvrdily, že panini je téma, které přinese výrazné oživení nabdíky nejen v segmentu rychlého občerstvení, ale i v podnicích s vrcholnou gastronomií.

Krátce o panini ...

Zjednodušeně řečeno, panino je sendvič zapečený v kontaktním grilu (již po 1 minutě zapékání můžete servírovat). Postup přípravy je taktéž velmi rychlý a jednoduchý - použijeme kvalitní pečivo, naplníme tím, co máme rádi a zapečeme. Tlakem kontaktního grilu a působením tepla dochází k prolnutí chutí a obyčejná plněná bageta se tak během krátkého okamžiku stává křupavou delikátní pochoutkou.

Chcete se o panini dozvědět více? Přečtěte si článek zde

 

 

 

 

 

 

ZPĚT

Brožura TYC mini dezerty


Nová brožura PANESCOFOOD.COM  představuje kreativní concept lahodných a originálních mini dezertů. Ideální pro hotely, restaurace, kavárny i catering.

Brožura ke stažení  zde (pdf)

Produktový katalog 2016-17


Nový katalog s výběrem tradičních druhů slaného, plněného slaného a sladkého pečiva. Tištěný katalog žádejte u svého obchodního zástupce.

Katalog ke stažení  zde (pdf)

NOVINKY PANESCO 2015


Široký sortiment nových sladkých i slaných druhů prémiových pekařských specialit.

PANESCO novinky 2015.pdf