Ilustrační foto

PANINI
teplé zapékané sendviče


Panini

Panino (mn. číslo Panini) je druh teplého zapékaného sendviče, který je známý především z italské kuchybně. Tlakem kontaktního grilu a působením tepla dochází k prolnutí všech chutí a obyčejná polněná bageta se tak během krátkého okamžiku stává křupavou delikátní pochoutkou.

 
Zapečené panini jsou ideální jako lehký a čerstvý sendvič kdykoliv během celého dne.

Nezaměnitelná chuť a snadná příprava činí z těchto teplých senvičů trend, který přinese výrazné oživení nabídky nejen v segmentu rychlého občerstvení.

Pečivo z řady "panini" je připravováno s velkým množstvím páry tak, aby nedocházelo k vytváření kůrky. Nadýchané jemné bagety se stávají křupavými až v okamžiku zapečení v kontaktním grilu, tedy bezprostředně před podáváním.

Základní "panin" pečivo je v našem sortimentu doplněno o druhy s bylinkami, sezamem či olivami. Tento široký výběr umožňuje vytvořit opravdu velmi pestrou nabídku teplých sendvičů.


Inspirace

Tradiční panini
   - pršut nebo kvalitní šunka, Mozzarella, rajčata
   - šunka, Ementál, bazalka
   - sýry Cheddar, Provolone a Mozzarella, rajčata
   - ricotta, grilovaná nebo restovaná paprika

Panini inspirované světem
   - osmahnutá slanina, dijonská hořčice, salátové listy, rajčata
   - uzený losos, mascarpone, rajčata
   - restovaná kuřecí prsa, grilovaná paprika, bazalkové pesto
   - šunka, sušená rajčata, ricotta

Panini pro gurmány
   - restované plátky lilku, kozí sýr, bazalka
   - čerstvý špenát, grilovaná paprika a cuketa, srdíčka artyčoků, rajčata
   - restovaná krůtí prsa, čerstvý špenát, rajčata, Cheddar, hořčice s medem
   - lilková caponata, restovaná červená paprika, kozí sýr 


Rady a doporučení
pro přípravu opravdu zdařilých a lahodných panini

Panini by mělo být jednoduché v chuti i použitých ingrediencích. Nepřehánějte proto počet použitých surovin. Cílem není naplnit sendvič maximálním množstvím ingrediencí, ale docílit dokonalého vyvážení jednotlivých chutí a struktur.

Příliš bohatá náplň zamezuje snadnému šíření tepla uvnitř sendviče během zapékání. Může tak dojít k tomu, že povrch panini je upečený, zatímco uvnitř nejsou suroviny dostatečně prohřáté a propojené.

Samozřejmostí by mělo být použití surovin té nejvyšší kvality. Jednoduché kombinace základních surovin, bez použití nadměrného množství koření či dalších přípravků na zlepšení chuti, dávají jednotlivým složkám náplně možnost, aby plně rozvinuly svou skutečnou chuť. Výběrem surovin tak můžeme velmi zásadně ovlivnit konečnou chuť a kvalitu panini.

Správně připravené panini musí býtkřupavé na povrchu  a  vláčné uvnitř, proto nejvlhčí složku náplně umisťujeme vždy do středu sendviče. Zabráníme tak rozmáčení pečiva a sendviče zůstanou i po zapečení uvnitř šťavnaté.

Panini se obvykle připravují jako pokrm konzumovaný přímo z ruky. Pokud ale volíme složitější varianty panini, které servírujeme na talíři, doplníme pak takový sendvič i malým zeleninovým salátem.

 

 

Pokud se chcete o panini dozvědět více, doporučujeme Vám stáhnout si kompletní leták. Kromě základních údajů o panini, jeho výrobě a jednotlivých druzích pečiva jsou připojeny i tři kompletní receptury, které Vám představí různé možnosti přípravy těchto moderních teplých sendvičů.

Panini quattro formaggi
Řecké panini
Panini s masovou sekanou a rucolou
Panini s marinovanou Mozzarellou a rajčaty

Leták ke stažení zde  (PDF, velikost 2,8MB) 

Brožura TYC mini dezerty


Nová brožura PANESCOFOOD.COM  představuje kreativní concept lahodných a originálních mini dezertů. Ideální pro hotely, restaurace, kavárny i catering.

Brožura ke stažení  zde (pdf)

Produktový katalog 2016-17


Nový katalog s výběrem tradičních druhů slaného, plněného slaného a sladkého pečiva. Tištěný katalog žádejte u svého obchodního zástupce.

Katalog ke stažení  zde (pdf)

NOVINKY PANESCO 2015


Široký sortiment nových sladkých i slaných druhů prémiových pekařských specialit.

PANESCO novinky 2015.pdf